API’s zijn zo belangrijk voor iedereen die software bouwt en we praten veel over onze SMS API’s ! Laten we dus teruggaan naar de basis van ontwikkeling, met alles wat je moet weten over API’s.
En nog beter: we hebben een expert gevraagd om het uit te leggen. Lees dus verder voor alles wat u moet weten over API’s in programmeren.
Application Programming Interfaces (API’s) zijn een steeds belangrijker aspect van softwareontwikkeling, vooral naarmate de infrastructuur complexer wordt. Softwaresystemen gebruiken API’s om gegevens te delen en de verschillende componenten van een systeem te laten samenwerken.
U kunt ook API’s gebruiken om B2B e-maillijst gespecialiseerde kennis en gegevens uit andere systemen in uw eigen systeem te injecteren zonder dat u die kennis zelf hoeft in te bouwen. Als uw fitness-app bijvoorbeeld een wekelijks hardloopschema voor gebruikers biedt, kunt u een API integreren die sms-functionaliteit (Short Message Service) biedt. Met de API kan uw app herinneringen naar gebruikers sturen over wanneer ze moeten hardlopen.
Wat is een API?
Beschouw een API als een messenger of bemiddelaar. De interface zorgt ervoor dat verschillende stukken software met elkaar kunnen communiceren volgens gedefinieerde regels en protocollen. Omdat een API de verschillende componenten van een systeem verbindt, verloopt de ontwikkeling van applicaties soepeler en flexibeler. U kunt een usb directory service toevoegen of updaten zonder dat u zelf alle code hoeft te schrijven.
Omdat API’s u kunnen helpen uw softwaresystemen uit te breiden, bieden ze meerdere voordelen voor uw bedrijf. Hieronder volgen enkele voorbeeld-use cases.
Gedeelde gegevens mogelijk maken
Een van de belangrijkste voordelen van API’s is dat ze applicaties binnen uw organisatie in staat stellen gegevens te delen.
Stel bijvoorbeeld dat uw organisatie een centraal Imel guda 13 don Ƙarfafa Ka HR-systeem heeft dat gegevens van werknemers bevat (voornaam, achternaam, geboortedatum, enz.), maar u hebt andere systemen voor reisbeheer en salarisadministratie die werknemersinformatie nodig hebben. U kunt API’s van het HR-systeem gebruiken om verbinding te maken met de systemen voor reisbeheer en salarisadministratie om de benodigde werknemersgegevens te delen. Op deze manier fungeert het HR-systeem als de enige bron van waarheid van uw gegevens. Als u meerdere kopieën van werknemersgegevens in elk systeem afzonderlijk zou moeten bijhouden, zou het een uitdaging zijn om die gegevens voortdurend in alle systemen bij te werken.